Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Barn- och utbildningsnyheter

Barn- och utbildningsnyheter

 • Körkortsstipendium på vård- och omsorgsprogrammet

  Publicerad den 22 mars 2018

  Barn- och utbildningsnämnden har tagit beslut om körkortsstipendium upp till 15 000 kronor till elever som uppfyller kraven för gymnasieexamen på vård- och omsorgsprogrammet på Vimmerby gymnasium

 • Flerspråkighet och interkulturalitet

  Publicerad den 22 mars 2018

  Ett 30-tal pedagoger i förskolorna i Vimmerby kommun har under ledning av Jönköpings universitet läst kursen "Flerspråkighet och interkulturalitet". Onsdagen 21 mars var det avslutning med redovisning av de olika projekt som arbetats med.

 • Öppet hus 27 mars kl.16-19

  Publicerad den 20 mars 2018

  Information om höstens utbildningar och kurser!

  Nyhet! CNC-tekniker, 2år

  Välkomna

 • Astrid Frylmark föreläser om språkutvecklande arbete i förskolan

  Kompetensutveckling för personal i förskolan

  Publicerad den 16 mars 2018

  Denna vecka har samtliga medarbetare i förskolan deltagit i kompetensutveckling om språkutvecklande arbete i förskolan. Astrid Frylmark föreläste om att växa upp med flera språk, språkstörning och språklig sårbarhet och deltagarna fick i olika workshops diskutera och reflektera om det praktiska arbetet med barns språkutveckling i förskolorna.

 • Gymnasielever ordnar utställning om hållbarhet

  Publicerad den 5 mars 2018

  Torsdag 8 mars kl 18:00 bjuder Vimmerby gymnasium in allmänheten till en hållbarhetskväll med en utställning om en hållbar framtid och en föreläsning med Lovisa Lönegren, hållbarhetskonsult, ÅF, om de globala målen för en hållbar utveckling.

 • Förskoleklass blir obligatorisk

  Publicerad den 19 februari 2018

  Från och med höstterminen 2018 kommer förskoleklass vara en obligatorisk skolform. Det innebär att skolplikten börjar höstterminen det kalenderår barnet fyller sex år.

 • CNC-teknikerutbildning till Campus Vimmerby

  Publicerad den 26 januari 2018

  Campus Vimmerby har idag fått ett positivt besked från Myndigheten för yrkeshögskolan att starta utbildning för CNC-tekniker.
  - Toppen, nu kan vi äntligen erbjuda en utbildning som motsvarar företagens behov av utbildad personal, säger Marie-Louise Johansson, Campuschef i Vimmerby.

 • Djursdala skola klass 5 till Vi i femman

  Djursdala skola i Vi i femmans kvartsfinal

  Publicerad den 24 januari 2018

  På torsdag 25 januari tävlar Djursdala skola klass 5 i Vi i femmans kvartsfinal i Kalmar län mot Åbyskolan från Läckeby. Den lokala kvartsfinalen direktsänds i Sveriges Radio, P4 Kalmar, kl 17-18. Vi önskar Djursdala skola ett stort lycka till!

 • Temavecka om Framtiden

  Publicerad den 18 december 2017

  Idag sätter Astrid Lindgrens skolas temavecka Framtidsdagarna igång. Eleverna i årskurs 9 får under tre dagar ägna sig åt att diskutera framtida yrkes- och studiemöjligheter. Temaveckan är mycket uppskattad både bland elever och föräldrar, dessutom väldigt viktig för eleverna inför deras gymnasieval.

 • Invigning av förskolan Lilla Lunden

  Publicerad den 7 november 2017

  Idag har det varit invigning av förskolan Lilla Lunden. Invigningen skedde utomhus och barnen klippte band och sjöng tillsammans med pedagogerna.

Nyare1234567...
(116 Nyheter)
Sidan uppdaterad den 13 mars 2014

Kontakt