Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Barn- och utbildningsnyheter / Djursdala skola i Vi i femmans kvartsfinal
Djursdala skola klass 5 till Vi i femman

Djursdala skola i Vi i femmans kvartsfinal

Publicerad den 24 januari 2018 Barn & utbildning

Djursdala skola, klass 5 har gått vidare i Vi i femman i Kalmar län. Nu laddar de upp inför den fjärde kvartsfinalen.  På torsdag den 25 januari tävlar de mot Åbyskolan 5 A, Läckeby om att bli lokala mästare. 

Malin Linderson, klasslärare i åk 4-5, Djursdala skola: - Klassen har förberett sig genom att lyssna på tidigare kvartsfinaler på radio, repeterat planeter och huvudstäder och spelat Vi i femman-spelet på nätet. Under onsdagen kommer vi gå igenom tävlingsmomenten och öva mer på världsnyheter och liknande. 

Med på resan till Sveriges Radios lokalstation i Kalmar är alla 14 elever i klass 4-5, klassläraren Malin Lindersson och ett antal föräldrar som hejar och peppar de två klassrepresentanterna Torsten och Linnéa. 

Tävlingen direktsänds i Sveriges Radio P4 Kalmar kl 17.00-18.00

Så går Vi i femman till

Den klassiska tävling Vi i femman är inne på sin 55:e säsong. Under november var många femteklassare runt om i landet med i uttagningen och de 200 bästa skolorna har tagits ut till att tävla vidare i radio. 

Deltävlingarna pågår fyra veckor under januari och februari och sänds på Sveriges Radios 25 lokala kanaler. De 25 lokala mästarna gör upp om fyra platser till slutfinalen som avgörs den 26-29 mars och sänds i Barnkanalen i SVT. 

Foto: Malin Lindersson

Dela och tipsa

Använd sociala medier för att dela och tipsa om den här sidan. Läs mer om Vimmerby i sociala medier

Facebook Twitter Delicious
Sidan uppdaterad den 24 januari 2018

Kontakt