Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Barn- och utbildningsnyheter / Temavecka om Framtiden

Temavecka om Framtiden

Publicerad den 16 december 2016 Barn & utbildning

I torsdags satte Astrid Lindgrens skolas temavecka igång. För fjärde året i rad får årskurs 9 att ägna veckan åt att diskutera framtida yrkes- och studiemöjligheter. Tidigare år har den här veckan varit oerhört uppskattad både bland elever och föräldrar, dessutom väldigt viktig för eleverna inför deras gymnasieval. Flertal elever har faktiskt ändrat kurs efter temaveckan.

Årets program är det vassaste någonsin. Förutom riktigt bra föreläsare kommer eleverna ha betydligt fler praktiska uppgifter och en hel dag ägnas åt introduktion av tekniska yrken.

Programmet för veckan. 

Dag 1, eftermiddag. Workshop – entreprenörskap. Eleverna rollspelar en företagsledning och med hjälp av mentorer från näringslivet ska de under två timmar fatta ett antal beslut. Avslutas med en kort presentation.

Dag 2, Fredag 16 dec. ”Speed-prao”. Nytt för i år! Eleverna kommer att få prova på 7 olika yrken på samma dag. Syftet med dagen är att introducera yrkesområden på ett dynamiskt och spännande sätt.

Dag 3, Måndag 19 dec. Teknikdag. Nytt för i år! Eleverna kommer att spendera halva dagen på Teknikcollege på Vimmerby Gymnasium (F-huset) där de i små grupper får prova på att köra industrirobotar, programmera CNC-maskiner och svetsa. Andra halvan av dagen spenderas på MakerSpace i Hultsfred där eleverna får prova på programmering och 3D-design.

Sidan uppdaterad den 16 december 2016

Kontakt


  • Rektor åk 7-9
    Direkt: 0492-76 92 44

    Josephine har telefontid måndagar 07:50-08:20, tisdagar 10:00-11:00 samt fredagar 07:45-08:15