Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Förskola och barnomsorg / Förskolor / Junibacken i Tuna

Junibackens förskola

Junibackens förskola ligger i utkanten av Tuna samhälle två mil utanför Vimmerby. 

Den kreativa förskolan med känsla för naturen

Förskolan har barn inskrivna i åldrarna 1-5 år. Förskolan ligger i ett fristående enplanshus med närhet till skog och naturområden som vi flitigt utnyttjar. Nära ligger också skola och idrottshall. 

På Junibacken vill vi erbjuda en god pedagogisk verksamhet där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Vi sätter barnens nyfikenhet, företagsamhet och intressen i centrum för att stimulera deras vilja och lust att lära. Vi vill att förskolan ska vara trygg, rolig och lärorik.

Hur arbetar förskolan för att nå läroplanens mål?

Vi arbetar efter förskolans läroplan och kommunens skolplan. Kommunens prioriterade mål är: värdegrunden, lärande/kunskap och hälsofrämjande arbete. Genom ett temainriktat arbetssätt använder vi skogen, sång, rörelse, lek, skapande och andra aktiviteter för att utveckla språk, motorik, matematik, naturkunskap och så vidare.

Förskolans egen utvärdering

För att utvärdera använder vi oss av dokumentation i form av fotografering, observationer, utvecklingssamtal, enkäter och föräldramöten. Den dagliga kontakten med barn och föräldrar ger oss viktig återkoppling av vår verksamhet.

Information om utveckling och lärande

Vår viktigaste informationskanal är den dagliga kontakten mellan föräldrar och personal på Junibacken. Vi har utvecklingssamtal 1 gång/år (vid behov flera) där vi pratar om barnens språkutveckling, teckningsutveckling, social kompetens, observationer, bilder mm. Vi skickar hem ett månadsbrev till föräldrarna, där vi berättar var som händer på Junibacken. Vi har en bildskärm uppsatt i hallen så barn och föräldrar kan se och följa vår verksamhet. Vi sätter även upp bilder ifrån verksamheten.

Sidan uppdaterad den 11 oktober 2017

Kontakt


  • Förskolechef
    Direkt: 0492-76 93 85

  • Bitr. förskolechef
    Direkt: 0492-76 94 79

  • Administratör förskolor samt Storebro, Tuna och Frödinge fritidshem.
    Direkt: 0492-76 90 79

Besöksadress och telefon

Gärdesgatan 8, Tuna
598 96 Vimmerby
0492-76 96 75