Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Förskola och barnomsorg / Förskolor / Katthult i Storebro

Katthults förskola

Katthults förskola ligger i Storebro cirka en mil söder om Vimmerby. Vi har gångavstånd till skola/fritids, idrottshall och skogen tätt inpå knutarna. 

Vi har barn inskrivna i åldrarna 1-5 år. De är fördelade på två avdelningar, Emil och Ida. Vi har en tredje avdelning, Skogslyckan, där våra 5-åringar är en del av dagen.

Förskolan skapar en lärandemiljö i samspel med barnen där vi använder återkommande situationer/aktiviteter i vardagen för att synliggöra lärandet för alla.

På vår förskola känner alla att de har en bra ”arbetsmiljö”, där man får känna sig hörd, sedd och respekterad för den man är.

I leken får barnen möjligheten att samspela med andra, bearbeta sina känslor, upplevelser och erfarenheter.

På vår förskola ska barnen få möjlighet att utvecklas och fördjupa sina funderingar kring språk och kommunikation, matematik och skapande genom att få pröva, undersöka och lösa problem i vardagen i samklang med andra och utbyta tankar kring naturvetenskap och teknik.

Sidan uppdaterad den 19 oktober 2017

Kontakt


  • Förskolechef
    Direkt: 0492-76 96 21

  • Administratör förskolor, fritidshemmen AL, Gullvivan, Södra Vi, Djursdala, Gullringen, Rumskulla. Fristående fritidshemmet Källbacken
    Direkt: 0492-76 90 83

Besöksadress och telefon

Rektorsvägen 2
598 70 Storebro

Avdelningar:
Emil, Ida 0492-76 97 37
Skogslyckan 073-063 48 67