Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Förskola och barnomsorg / Förskolor / Skogsbacken i Vimmerby

Skogsbackens förskola

Skogsbackens förskola ligger i Vimmerby, nära idrottshallen och ishallen.

I anslutning till gården ligger en stor härlig skog med motionsspår. Närheten till skogen är något vi uppskattar mycket då vi tillbringar stor del av dagen utomhus. Vi tar ofta med oss verksamheten ut, det man kan göra inomhus går lika bra att göra utomhus.

Vi har tre åldersblandade avdelningar varav en är handikappanpassad. Även gården är anpassad till barn med funktionshinder då vi har asfalterade ”stigar” i vår skog och på gården.

Hur arbetar förskolan för att nå läroplanens mål?

Läroplanens mål genomsyrar hela vår verksamhet då vår filosofi är att ”ute är inne och inne är ute”. För oss är naturen en naturlig miljö att vistas i där man får in många bitar av den pedagogiska verksamheten till exempel språk, matte, grov- och finmotorik.

Förskolans egen utvärdering

Varje år har vi utvecklingssamtal och föräldramöten. Föräldrarna får även månadsbrev där vi skriver vad vi gjort föregående månad och vad som händer framöver. Vid den dagliga kontakten med föräldrarna reflekteras det över dagens verksamhet och händelser. Dokumentation genom bilder och text sätts upp i hallarna.

Information om utveckling och lärande

Genom observationer och reflektioner följer vi barnens utveckling. Varje barn samlar sina teckningar med mera i en pärm som de får med sig när de slutar hos oss. Där kan man se barnens teckningsutveckling. Dokumentation med bilder och text är ett tydligt sätt för föräldrar att kunna följa verksamheten.

Sidan uppdaterad den 11 oktober 2017

Kontakt


  • Förskolechef
    Direkt: 0492-76 94 21

  • Administratör förskolor samt Storebro, Tuna och Frödinge fritidshem.
    Direkt: 0492-76 90 79

Besöksadress och telefon

Post- och besöksadress:
Snokebovägen 2
598 31 Vimmerby

Avdelningar:
Stubben 0492-76 95 11
Snigeln 0492-76 95 10
Fjärilen 0492-76 95 25
Räven 0492-76 95 13 (paviljongen)
Smultron 0492-76 91 95 (paviljongen)