Du är här: Hem / Barn & Utbildning / Grundskola

Grundskola

Grundskolan består av förskoleklass för sexåringar till årskurs 9. Barn mellan 7-16 år har skolplikt och rätt till utbildning i grundskola och grundsärskolan. Skolans rektor har ansvaret för den dagliga verksamheten. 

I Vimmerby kommun är omkring 1700 elever fördelade i nio kommunala grundskolor. 

Fritidshem

För elever mellan 6-12 år som börjar förskoleklass eller grundskola, erbjuder fritidshemmen en pedagogisk gruppverksamhet under dagen då eleverna inte är skolan och under loven.

Fristående grundskola

I Vimmerby kommun finns ingen fristående grundskola. 

Om grundskolorna

I kolumnen till vänster kan ta dig vidare till respektive skola. Där kan du även klicka dig vidare till information om fritidshemmen i vår kommun. 

Jämför grundskolor

Du kan jämföra grundskolornas elevantal, lärartäthet, betyg och resultat på nationella prov på Skolverkets webbplats "Att välja skola"

IST Lärande

Vimmerby kommuns grundskolor använder e-tjänsten IST Lärande för information och kommunikation mellan föräldrar, elever och skolpersonal. Där visas planeringar, bedömningar, omdömen och utvecklingssamtal. 

Inloggning IST Lärande 

För närvarande behöver du  logga in via Dexter för att nå IST Lärande. 

För att logga in i Dexter måste du ha ett konto med användarnamn och lösenord. Som ny vårdnadshavare i grundskolan får du, vid terminstart, inloggningsuppgifter hemskickade av den skola ditt barn tillhör. Om du har problem med inloggning eller tappat bort dina inloggnings­uppgifter, kontakta din skolas administratör.  

Frånvaro och ledigheter

Frånvaroanmälan kan göras på vimmerby.skola24.se eller i appen Skola24 MobilApp. För detta krävs att du har ett användarkonto registrerat. Har du inte fått någon aktiveringskod till Skola24, kontakta administrationen för ditt barns skola. 

Sidan uppdaterad den 17 augusti 2017