Du är här: Hem / Bygga, bo & miljö / Bygga, bo & miljönyheter / Bra ljudnivåer vid sommarens musikevenemang
Bild på ett mixerbord.

Bra ljudnivåer vid sommarens musikevenemang

Publicerad den 1 december 2016 Bygga, bo & miljö

I somras arrangerades flera olika musikevenemang med höga ljudnivåer i Hultsfreds och Vimmerby kommuner. Nu har alla dessa musikevenemang redovisat resultatet från sina ljudnivåmätningar till miljö- och byggnadsförvaltningen. Vi kan konstatera att vi har fått in mycket bra resultat från arrangörerna!

När ett musikevenemang anordnas måste arrangören mäta ljudnivåerna och dokumentera resultatet. Detta är en del av deras egenkontroll för att besökarna ska kunna njuta av musiken utan risk för hörselskador och för att närboende inte ska störas.

De mätningarna som har genomförts vid sommarens evenemang är gjorda både vid publik och hos närboende. Det resultat som arrangörerna har redovisat för oss är mycket bra och nästan alla hade ljudnivåer under riktvärdena! Det har bara varit någon mindre avvikelse.

Det är inte bara mätningarna som har varit positiva. Den kontakt vi har haft med närboende om sommarens evenemang har också varit positiv. Även många av arrangörerna har framfört till miljö- och byggnadsförvaltningen att de tycker att det är viktigt att ha koll på sina ljudnivåer så att både publik och närboende ska få positiva upplevelser av deras arrangemang.

Sidan uppdaterad den 1 december 2016

Kontakt