Du är här: Hem / Bygga, bo & miljö / Bygga, bo & miljönyheter / Energifyllt seminarium

Energifyllt seminarium

Publicerad den 27 april 2018 Bygga, bo & miljö

Den 26 april anordnade Energikontor Sydost och energi- och klimatrådgivningen i Vimmerby kommun ett seminarium om olika sätt att spara energi och pengar. Seminariet lockade många deltagare som ville lära sig mer om detta.

Cirka 40 nyfikna åhörare kom till seminariet som innehöll tre olika teman: Solcellsanläggningar, laddstolpar för elbilar och energieffektivisering. Under seminariet pratade man bland annat om de möjligheter som finns med solenergi.

– Har man en lämplig fastighet eller yta så är det lönsamt med solceller. Det är fantastiskt att se denna samhällsförändring som sker nu där både det offentliga, näringslivet och föreningslivet kan sporra varandra. Detta ökar andelen förnybar energi i den totala förbrukningen, berättar Arvid Lindblad som är hållbarhetsstrateg på Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning.

Man pratade även om vad man behöver tänka på innan man investerar laddstolpar för elbilar och om vilka vinster som finns med att energieffektivisera samt vilket stöd som finns för energikartläggning.

– Jag tycker att eftermiddagen var toppen och mycket positiv. Det är extra roligt att vi blev rätt så många. Jag tror alla fick med sig en informationsboost och kanske även inspiration att fortsätta sin strävan att spara energi och dess kostnader. Det gör mig peppad på framtida liknande eller andra seminarium och evenemang, säger Arvid Lindblad.

– Jag vill också rikta ett stort tack till medverkande experter och övriga deltagare som alla hade givande föredrag, avslutar Arvid Lindblad.

Dela och tipsa

Använd sociala medier för att dela och tipsa om den här sidan. Läs mer om Vimmerby i sociala medier

Facebook Twitter Delicious
Sidan uppdaterad den 27 april 2018

Kontakt