Du är här: Hem / Bygga, bo & miljö / Bygga, bo & miljönyheter / WWF Earth Hour – Släck för klimatet!

WWF Earth Hour – Släck för klimatet!

Publicerad den 24 mars 2017 Bygga, bo & miljö

På lördag den 25 mars är det dags för världens största klimatmanifestation, Earth Hour. Klockan 20.30-21.30 släcker miljontals människor världen över belysningen för att visa sitt engagemang för klimatfrågan. Vimmerby Energi & Miljö AB släcker gatubelysningen i Vimmerby tätort och Vimarhem släcker belysningen i Vimmerby stadshus under Earth Hour.

För elfte året i rad anordnar WWF klimatmanifestationen Earth Hour. Det är en symbolhandling för att visa alla världens politiker att klimatfrågan är viktig och en påminnelse om de förändringar vi kan göra i vardagen för att minska vår klimatpåverkan. På wwf.se/earthhour kan du läsa mer om Earth Hour, anmäla ditt deltagande, få tips på klimatsmarta recept och mycket annat.

Se ditt ekologiska fotavtryck

Lagom till Earth Hour lanserade WWF Klimatkalkylatorn. Klimatkalkylatorn är ett test med frågor om ditt resande, matvanor, boende och shopping. Med hjälp av dina svar räknar kalkylatorn ut dina växthusgasutsläpp och hur många jordklot du använder genom ditt sätt att leva. På så sätt får du reda på hur dina val påverkar klimatet och vad du kan göra för att leva mer klimatsmart. Du hittar testet på www.klimatkalkylatorn.se.

Sidan uppdaterad den 24 mars 2017

Kontakt