Du är här: Hem / Kommun & Politik / Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige

Kommunens högsta beslutande organ är kommunfullmäktige. Kommunfullmäktiges motsvarighet är riksdagen. I Vimmerby sitter det 49 ledamöter i kommunfullmäktige från åtta partier. Kommunfullmäktige har sammanträden en gång varje månad.

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ, förenklat kan det kallas för "kommunens riksdag". Det är här som de politiska målen för den kommunala verksamheten bestäms.

Fullmäktige har även inrättat ett antal beredningar som arbetar med specifika frågor. Mer information om deras arbete hittar du under respektive beredning till vänster.

Uppgifter och ansvar

Fullmäktige beslutar bland annat om hur budgeten ska fördelas. De väljer också vilka som skall sitta i kommunens olika nämnder och styrelser och tar sig an invånarnas medborgarförslag.

Fullmäktige sammanträder vanligtvis en gång/månad, sista måndagen i månaden, med upphåll i juli och augusti. Sammanträdena är öppna för allmänheten och hålls som regel i Stadshusets plenisal. Fullmäktiges sammanträden finns även att ta del av via Vimmerby kommuns hemsida.

Mandatfördelning

Socialdemokraterna

19

Moderaterna

10

Centerpartiet

10

Kristdemokraterna 

2

Vänsterpartiet

2

Miljöpartiet

1

Sverigedemokraterna

4

Folkpartiet

1

Sidan uppdaterad den 20 november 2015