Du är här: Hem / Kommun & Politik / Politik & förvaltningsnyheter / Barn- och utbildningschefen avsäger sig arbetsmiljöansvaret för förskolan
Vy över vimmerby

Barn- och utbildningschefen avsäger sig arbetsmiljöansvaret för förskolan

Publicerad den 28 augusti 2017 Politik & förvaltning

Barn- och utbildningschefen Birgitha Sahlin lämnar tillbaka arbetsmiljöansvaret för förskolan till barn- och utbildningsnämnden. Det meddelade hon på nämndens sammanträde den 23 augusti.

– Den rambudget vi tilldelats för 2018 innebär att jag inte kommer att kunna klara av det som förväntas av mig vad gäller arbetsmiljön för förskolan, säger Birgitha Sahlin.

– Birgitha har informerat nämnden och jag har i min tur informerat kommunstyrelsens presidium. Det här innebär ingen akut förändring för våra barn i förskolan men det är givetvis allvarligt, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Lis Astrid Andersson.

I samband med barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 23 augusti lämnade förvaltningschef Birgitha Sahlin tillbaka arbetsmiljöansvaret för förskolan till barn- och utbildningsnämnden.

– Den rambudget vi tilldelats för 2018 innebär att jag inte har förutsättningar för att klara av det som förväntas av mig vad gäller arbetsmiljön för förskolan, säger Birgitha Sahlin.

Beslutet innebär ingen förändring i förskolans verksamheter för barn och vårdnadshavare utan rör själva ansvarsfrågan. Birgitha Sahlin har fortsatt arbetsmiljöansvar för övriga verksamheter inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet.
Kommunens politiska ledning är informerade.

Sidan uppdaterad den 28 augusti 2017