Du är här: Hem / Kommun & Politik / Politik & förvaltningsnyheter / Fortsatt samverkan mellan Vimmerby kommun och Mukono kommun i Uganda
Vy över Mukono

Fortsatt samverkan mellan Vimmerby kommun och Mukono kommun i Uganda

Publicerad den 1 juni 2017 Politik & förvaltning

Under våren 2017 har Vimmerby kommun lämnat in projektansökningar för fortsatt samarbete mellan Vimmerby kommun och Mukono kommun i Uganda. Ansökningarna har nu fått godkänt av ICLD, Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, och det innebär att Vimmerby och Mukono får en ram motsvarande 800 000 kr per år under tre års tid för att genomföra projekten. Projekten kommer att genomföras under tiden 2017-07-01 – 2020-06-30.

Huvudproblemet som samarbetet kommer att fokusera på är bristen på studie- och yrkesvägledning för Mukonos ungdomar. Vimmerby har studie- och yrkesvägledning för unga, men vissa unga saknar trots det information om val av utbildning och näringslivets behov av arbetskraft. Ungdomsinflytande, demokratifrågor, attitydförändringar och könsroller är andra viktiga frågor som projekten också kommer att arbeta med.

Samarbetet leds av en styrgrupp som består av förtroendevalda i både Vimmerby och Mukono tillsammans med samordnare i båda kommunerna. Projektledare i både Vimmerby och Mukono ansvarar för det praktiska genomförandet tillsammans med deltagare i Vimmerby och Mukono.

För mer information, kontakta projektledare Peter Knutsson, peter.knutsson@vimmerby.se eller samordnare Therese Jigsved, therese.jigsved@vimmerby.se

Sidan uppdaterad den 1 juni 2017