Du är här: Hem / Kultur & fritid / Fabriken - Allaktivitetshuset i Vimmerby

Fabriken - Allaktivitetshuset i Vimmerby

Vill du arrangera något eller har du en god idé? Vill du ordna en spelning, spela teater eller träna dans, starta en klubb/förening eller pröva nya aktiviteter, kulturupplevelser eller kanske ägna dig åt något skapande. Ingenting är omöjligt!

Vi stöttar dig som ung eller vuxen på alla sätt för att din idé ska blir verklighet. Lokaler, teknisk utrustning, affischer, polistillstånd med mera. Prata med oss om hur du vill ha din fritid så hjälps vi åt att hitta en bra lösning. Det kan handla om allt från små till stora projekt. Vi har bland annat genomfört discon, konserter, världsfest, shower, resor inom Sverige och även utomlands.
Det finns såklart ett utbud av saker att aktivera sig eller bara komma hit och hänga med sina kamrater också. Det finns bland annat datorer, danslokal, biljard, hobbyrum, snooker, pingis, spel och ett biorum.

Fabriken är till för alla och ger bra möjligheter för att skapa mötesplatser för kommunens invånare och föreningsliv.
Fabrikens visionen är att genom att ha mänskliga rättigheter och barnkonventionen som grund för allt vårt arbete för att göra en verksamhet som stärker våra ungdomar och förbereder dem på ett bra sätt inför vuxenvärlden.
Vi vill även vara en knutpunkt för kommunens föreningar och jobbar mycket med samarbeten med föreningar, studieförbund och andra som vill vara med och utveckla ungdomars fritid här i Vimmerby

Åldersgränser

  • Du som går i 4:an, 5:an och 6:an får vara hos oss till kl. 18.00.
  • Du som går 7:an - till och med 3:an på gymnasiet får vara hos oss till vi stänger på kvällarna.

 

Tillgänglighet

Fabrikens aktiviteter finns på entréplan eller i källaren. Vid huvudentrén finns en betongramp och inne i byggnaden finns en handikappanpassad toalett samt en hiss ner till källarvåningen. Det finns även en hjärtstartare.

Sidan uppdaterad den 20 december 2016

Kontakt

Öppet

Start av café källängen 6/6 i samband med nationaldagsfirandet.
Öppet tisdag- fredag 15-21 fram till 18/8.

Se vad som händer i Källängen i sommar under "på gång"

vecka 25 måndag 19/6 startar Fabriken on tour. kl.14-20
19 juni Frödinge, skolan
26 juni Storebro, parken/ badet
3 juli Rumskulla, fotbollspnanen
10 juli Gullringen, badet
17 juli Pelarne
24 juli Djursdala
31 juli Locknevi, Nygård
7 augusti Tuna, skolan
14 augusti Södra Vi, ulfeskog