Du är här: Hem / Kultur & fritid / Kulturskolan / Alla ämnen och kurser / Film, media

Film, media

 

Kulturskolan arrangerar kurser i film och redigering för olika åldersgrupper. Skolbion är en del i Kulturgarantin och organiseras genom Kulturskolans mediepedagog. Vi deltar i olika projekt som rör film och foto inom skolan i mån av tid. Ungdomar hör av sig för att få hjälp med enskilda projekt där de eventuellt har möjlighet att omvandla sitt skrivande till film. Enstaka kurser i bildhantering förekommer under lov.

KURSER I FILM våren 2017

Mellanstadieålder: onsdagar kl 15:00-17:00 I kursen ingår att skriva ett manus, filma och redigera. Garanterat minst 20 timmar under terminen. Start onsdagen den 18 januari.

Högstadieålder: torsdagar kl 16:30-18:30 I kursen ingår att skriva ett manus, filma och redigera. Garanterat minst 20 timmar under terminen. Start torsdagen den 19 januari.

Kursledare: Ing-Marie Fransson

Anmäl ditt intresse till Kulturskolans kansli, Susanne Larsson, mailadress: susanne.larsson@vimmerby.se, tel: 0492-76 94 55 eller 072-540 34 86
Begränsat antal.

Film för dig som är 16 år och över..

Har du ett intresse av att berätta och tänker att film kanske vore något, hör av dig till Kulturskolan så kan vi planera vidare! Vill du gå en kurs under kvällstid i Kulturskolan? Vill du kanske göra en egen blogg där små filmade sekvenser är en del? Eller berätta om en intressant person? Eller du kanske vill sätta fokus på något du tycker är bra eller dåligt i Vimmerby? Du kanske har en liten story eller idé till en musikvideo? Vi kan kombinera ditt eget arbete, med kortkurser i hur du bygger upp ett manus, filmar och redigerar. Däremellan har du möjlighet att låna filmutrustning av oss, över en helg exempelvis, då du jobbar på egen hand eller tillsammans med andra. Alla förslag är av intresse. Ing-Marie Fransson, mediepedagog Vimmerby Kulturskola. Hör av dig till mig med frågor om du är intresserad. Maila: ing-marie.fransson@vimmerby.se

 

 

I det mediepedagogiska arbetet ingår arbete med bilder av olika slag. Det kan innebära teckningar och målningar men det gäller främst berättande/dokumentation genom foto eller film. Filmprojekt har genomförts på flera skolor i kommunen och en del av dem har haft ett tema. Exempel är ämnesövergripande arbeten med tidsresor samt aktuella ämnen som ”Hälsa” och ”Rädslor”.

Vi dokumenterar också en del av vår egen verksamhet.
Inom Kulturgarantin och i samarbete med våra kulturombud utvecklar vi Skolbion i kommunen för att få en så bra spridning som möjligt av film till våra barn och ungdomar.

Om man är intresserad av att arbeta med foto eller film i sin verksamhet kan man ta kontakt med oss på Kulturskolan för mer information. Det kan till exempel vara att berätta något med hjälp av stillbilder som överförs till dator, en enklare filmkurs för barn eller att se en film och därefter diskutera innehållet. Vi försöker sprida idéer och tips genom kulturombuden. Fortbildning kan erbjudas efter önskemål.

Projekt planeras på lång sikt eftersom resurserna är begränsade på lärarsidan. Den tekniska förutsättningen för arbete med rörliga bilder är också begränsad.

Sidan uppdaterad den 22 november 2016

Kontakt

Information

Ålder: alla åldrar

Kurser i film och redigering arrangeras under perioder. För mer information om kurser med mera se vår hemsida, affischering och annonsering.

Filmutrustning
Tre kamerautrustningar finns att låna för skolan.