Du är här: Hem / Kultur & fritid / Kulturskolan / Astridveckan - vecka 46

Astridveckan - vecka 46

Astridveckan, vecka 46 bryter Vimmerby Kulturskola sitt ordinarie program och arrangerar teater-, dans- och musikföreställningar till Astrid Lindgrens minne för framför allt, förskolebarnen i Vimmerby kommun. Varje år väljs ett citat från Astrid Lindgrens böcker. Astridveckan är ett samarbete mellan förskola, skola och kulturskola.

2016 års citat för Astridveckan är ”Allt stort som skedde i världen, skedde först i någon människas fantasi”. Citatet är hämtat från det ofta citerade tacktal Astrid Lindgren höll när hon mottog den prestigefyllda H.C. Andersen-medaljen 1958:

Ett barn ensamt med sin bok skapar sig någonstans inne i själens hemliga rum egna bilder, som överträffar allt annat. Sådana bilder är nödvändiga för människan. Den dagen barnens fantasi inte längre orkar skapa dem, den dagen blir mänskligheten fattig. Allt stort som skedde i världen, skedde först i någon människas fantasi, och hur morgondagens värld ska se ut beror till stor del på det mått av inbillningskraft som finns hos de där som just nu håller på att lära sig läsa. Därför behöver barnen böcker.

 

15-17 november får Vimmerby kommuns 5- och 6-åringar se kortfilmerna Nämen Benny, Fia och djuren på dagis samt Astons presenter, på Biografen Grand. Efter filmerna vandring till Kulturskolans hus och där väntar Kulturskolans teaterelever som tar med barnen till drömmarnas och fantasins värld…

Bilden ovan visar en grupp 5- och 6-åringar på väg från biografen Grand till Kulturskolan.

Kvällsföreställning 16 november

Tid: kl 18.30
Plats: Kulturskolans teater.

En afton i fantasinstecken är en föreställning som är del av hela vecka 46, en vecka där vi väljer att fokusera på Astrid Lindgren och hennes värderingar och idéer.

Medverkande under denna kväll är musikelever från Vimmerby Kulturskola tillsammans med Vimmerby gymnasiums dansprofil samt en dansgrupp från Eksjö Kulturskola.

Fri entré men det finns chans att skänka pengar till Kulturskolans elevförening på plats.

Sidan uppdaterad den 8 november 2016

Kontakt