Du är här: Hem / Näringsliv & Arbete / Nyheter / Ny mall för årsrapport och årliga besök hos lantbruk

Ny mall för årsrapport och årliga besök hos lantbruk

Publicerad den 7 december 2017

Driver du ett anmälningspliktigt lantbruk? Nu har miljö- och byggnadsförvaltningen tagit fram en ny mall för årsrapporten för verksamhetsåret 2017 och framåt. Vi har valt att ta bort en del frågor från mallen för att den ska bli enklare och kortare. Istället kommer vi att besöka din verksamhet årligen för att tillsammans titta på de frågor som vi har valt bort.

Vi har tagit till oss att mallen för årsrapporten är krånglig och tar lång tid att fylla i. Därför har vi valt att göra om mallen. Vi har tagit bort flera frågor som upplevs krångliga. Därmed har mallen också blivit mycket kortare. Istället kommer vi att besöka din verksamhet årligen för att diskutera och titta på de frågor som vi har valt att ta bort från blanketten. Det gäller dessa frågor:

  • Avfall, både det som uppkommit och det som har lämnats bort samt dess dokumentation.
  • Kemikalieförteckning
  • Miljörisker
  • Tillbud och olyckor
  • Miljöbalkens hänsynsregler

Mallen hittar du till höger på sidan under ”Länkar och dokument”. Numera finns mallen även som ifyllningsbar PDF. Har du frågor får du gärna höra av dig till oss. Du hittar våra kontaktuppgifter till höger på sidan.

När ska årsrapporten lämnas in?

Årsrapporten ska vara miljö- och byggnadsförvaltningen tillhanda senast den 31 mars 2018. Du kan skicka in den via e-post eller med vanlig post. Vi kommer att skicka en påminnelse till dig under februari.

Sidan granskad den 7 december 2017

Kontakt