Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

På den här sidan hittar du de pressmeddelanden och övergripande nyheter som Vimmerby kommun publicerar. 

 • Vy över Vimmerby stad

  Intagningsstopp på förskolorna i Vimmerby kommun

  Publicerad den 22 mars 2017

  På barn- och utbildningsnämndens möte den 22 mars beslutades att ingen intagning ska ske på förskolorna i Vimmerby kommun fram tills fler medarbetare rekryterats och nya lokaler tagits fram. Intagningsstoppet gäller tillsvidare.
  – Vi gör det för att värna om våra medarbetare och för att barnens miljö i förskolan ska vara trygg och säker, säger Lis Astrid Andersson, barn- och utbildningsnämndens ordförande.

 • Rocka sockorna den 21 mars!

  Publicerad den 20 mars 2017

  Kommunchef Carolina Leijonram kommer att delta i kampanjen Rocka sockarna tisdagen den 21 mars och hoppas att medarbetare, arbetsplatser och invånare i Vimmerby kommun vill göra detsamma.

  – Jag kommer självklart att delta även i år, säger kommunchef Carolina Leijonram.

 • Kommentar från kommunstyrelsens arbetsutskott

  Publicerad den 15 mars 2017

  Just nu pågår en utredning om misstänkt övergrepp på en skola i Vimmerby kommun, där barn är inblandade. I ett inlägg kommenterar kommunstyrelsens arbetsutskott den debatt som pågår i media och på sociala medier.

 • Kartbild över Vimmerby stad

  Förtydligande angående ny förskola i området Skyttehagen

  Publicerad den 13 februari 2017

  Efter att kommunstyrelsen i Vimmerby berättade om planerna på att bygga en ny förskola i området Skyttehagen samt att på lång sikt även planlägga för andra verksamheter har det uppkommit vissa frågeställningar på sociala medier och i mediernas kommentarsfält. För att undvika ryktesspridning vill vi förtydliga viss information.

 • Breddningsprojekt mellan Vimmerby och Mukono banar väg för fortsatt samarbete för att stötta unga

  Publicerad den 8 februari 2017

  Kommunstyrelsen har beslutat att godkänna fortsatt kommunalt partnerskap mellan Vimmerby kommun och Mukono kommun i Uganda. Kommunerna har samarbetat i mer än tio år och barnkonventionen och ungas rättigheter förblir grunden i samarbetet. I mitten på januari besökte en grupp från Vimmerby kommun Mukono.

Nyare1234567...
(184 Nyheter)
Sidan uppdaterad den 5 juli 2016

Kontakt


 • Kommunikationsstrateg
  Direkt: 0492-76 94 29
  Mobil: 0703-84 94 29