Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Affären klar - i morgon lämnar Näs koncernen
Fyra personer sitter vid ett bord och signerar avtal

Affären klar - i morgon lämnar Näs koncernen

Publicerad den 31 mars 2017 Övergripande information

Idag skrev samtliga parter på avtalet som innebär att Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB nu ägs av Astrid Lindgrens Värld som ingår i Salikonkoncernen.

– Det känns mycket bra att papperna nu är signerade. Astrid Lindgrens Näs är viktig för kommunen och det betyder mycket att utvecklingen nu kan fortsätta, säger kommunalråd Tomas Peterson.

Idag, fredagen den 31 mars, hölls ett sista gemensamt möte mellan Vimmerby kommuns kommunalråd Tomas Peterson och Helen Nilsson, Joacim Johansson, vd Astrid Lindgrens Värld och Nils Nyman, vd Astrid Lindgrens Världs moderbolag. På mötet fördes en dialog inför övertagandet av Näs och samtliga förutsättningar gicks igenom en sista gång.

– Det var en uppsluppen och glad stämning. Alla parter har en stark framtidstro och den utveckling som Astrid Lindgrens Värld gjort visar att det här är helt rätt. Näs har hittat hem, säger kommunalråd Tomas Peterson.

I morgon, lördagen den 1 april, i samband med att Näs öppnar för säsongen, kommer Nils Nyman och Joacim Johansson att presentera visionen för Astrid Lindgrens Näs. Då kommer också kommunalråd Tomas Peterson att överlämna en minnesgåva från Vimmerby kommun.

– Sedan kommer vi även i fortsättningen att ha en nära relation till Näs. Den litterära samverkan ska fördjupas och det arbetet kommer att intensifieras nu när arbetet med avtalet är klart. Vi ser med tillförsikt på framtiden. Jag är helt övertygad om att den är ljus för alla parter, avslutar Tomas Peterson.

Läs mer om affären under länkarna till äldre pressmeddelanden i högermenyn.

Dela och tipsa

Använd sociala medier för att dela och tipsa om den här sidan. Läs mer om Vimmerby i sociala medier

Facebook Twitter Delicious
Sidan uppdaterad den 31 mars 2017

Kontakt

Bildtext

Idag träffades samtliga parter för att gå igenom och skriva på de sista dokumenten som innebär att Näs från och med den 1 april 2017 inte längre ingår i Vimmerby kommuns koncern.
Från vänster: Joacim Johansson, vd Astrid Lindgrens Värld, Nils Nyman, vd Astrid Lindgrens Världs moderbolag, Tomas Peterson, kommunalråd och Helen Nilsson, kommunalråd