Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Marie Halldén ny HR-chef i Vimmerby kommun

Marie Halldén ny HR-chef i Vimmerby kommun

Publicerad den 6 mars 2018 Övergripande information

Marie Halldén från Västervik blir ny HR-chef i Vimmerby kommun. Hon tillträder tjänsten den 1 juni, då hon avslutar sin nuvarande tjänst som HR-specialist i Västerviks kommun.

– Jag är jätteglad att ha fått förtroendet att vara chef i Vimmerby kommun. Det är ett spännande och roligt uppdrag som jag ser fram emot, säger Marie Halldén.

Marie har en gedigen utbildning inom HR. Förutom en kandidatexamen i strategiskt personalarbete har hon under åren vidareutbildat sig inom området. Hon har bland annat gått en ledarutbildning och certifierat sig i kompetensbaserad rekrytering.  De senaste åren har hon arbetat som HR-specialist i Västerviks kommun där hon också haft flera utvecklingsuppdrag. Marie har ansvarat för uppstarten av kommunens rekryteringscenter och haft samordningsansvar för organisationens ledarutvecklingsprogram. Innan dess har hon varit områdeschef för lön- och ekonomienheten.

Marie Halldén är 46 år, gift och har två vuxna barn. Hon är född och uppvuxen i Gamleby och bor i Västervik. Hon har arbetat i Västerviks kommuns organisation i 19 år och hennes drivkraft i arbetslivet är utvecklingsfrågor.

– Arbetsmiljö har varit en röd tråd i mitt yrkesliv under mina 19 år i Västerviks kommun. Jag vill att alla medarbetare ska må bra och utvecklas, det är viktigt för mig, säger Marie.

Kommunchef Carolina Leijonram är nöjd med rekryteringen och hur processen fortlöpt:

– Vi har haft många kompetenta sökande till tjänsten och jag är glad att Vimmerby kommun är en arbetsplats som lockar många. Både vi från arbetsgivarens sida och de fackliga organisationerna var helt överens om att erbjuda Marie jobbet, säger hon.

Marie Halldén tillträder sin tjänst den 1 juni. Nuvarande HR-chef Monica Bergh avslutar sin tjänst i Vimmerby kommun till påsk och under mellanperioden kommer Vimmerby kommun att ha en tillfällig lösning.

Sidan uppdaterad den 7 mars 2018

Kontakt


  • Kommunchef
    Direkt: 0492-76 90 05

  • Projektledare Kontaktcenter/biblioteksansvarig
    Direkt: 0492-76 94 29
    Mobil: 0703-84 94 29

Bildinformation

Foto: Phia Bergdahl.

Vid bildpublicering ska fotografens namn anges. Bilden får endast användas i samband med publicering som rör Vimmerby kommun.