Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Samtliga parter skrev på överlåtelsen
Svarta pärmar på rad med avtal för Astrid Lindgrens Näs överlåtelse

Samtliga parter skrev på överlåtelsen

Publicerad den 6 februari 2017 Övergripande information

Vimmerby kommuns överlåtelse av Astrid Lindgrens Näs är snart ett faktum. Idag, måndagen den 6 februari, skrev samtliga parter på avtalet och nu väntar bara ett godkännande från kommunfullmäktige i Vimmerby kommun.

– Vi har tillsammans arbetat fram ett avtal som alla parter är nöjda med. Det här betyder mycket för hela kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson.

Under 2016 har Vimmerby kommun, Saltkråkan, Astrid Lindgrens Värld och Stiftelsen för bevarandet av Astrid Lindgrens gärning diskuterat Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs framtid och hur bolaget ska kunna fortsätta utvecklas. I juni förra året skrevs en avsiktsförklaring på och idag togs ytterligare ett steg mot målet.

– Alla är överens och idag har vi skrivit under det avtal som gemensamt arbetats fram under året. Nu ska det bara godkännas av kommunfullmäktige, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson och fortsätter:

– Vi är alla överens om vilken betydelse Astrid Lindgrens Näs har för Vimmerby. Det betyder mycket för oss att Saltkråkan fortsätter att investera i vår kommun.

Nils Nyman, VD i Astrid Lindgrens Världs moderbolag ser också positivt på att avtalet nu är påskrivet.

– Näs betyder mycket för Astrid Lindgrens arv och vi vill arbeta för att Astrid Lindgrens Näs och Astrid Lindgrens Värld tillsammans ska kunna utvecklas till ett än mer attraktivt besöksmål.  

Formellt sker övergången av Astrid Lindgrens Näs den 1 april 2017, då kommer mer information om vilka framtidsplaner och visioner man har för Näs och Vimmerby.

För mer information, kontakta:
Tomas Peterson, kommunstyrelsens ordförande Vimmerby Kommun
0492-76 90 02, tomas.peterson@vimmerby.se
Nils Nyman, VD Astrid Lindgrens Världs moderbolag
070-607 39 39, nils.nyman@saltkrakan.se

Sidan uppdaterad den 6 februari 2017

Kontakt


  • Kommunalråd/kommunstyrelsens ordförande
    Direkt: 0492-76 90 02

  • Koncernchef, Saltkråkan
    Direkt: 070-607 39 39

Bildtext

Tomas Peterson, Vimmerby kommun och Nils Nyman, VD för Astrid Lindgrens Världs moderbolag.

Foto: Vimmerby kommun