Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Uppdaterad information om skolskjutsarna
Vinterväg

Uppdaterad information om skolskjutsarna

Publicerad den 1 mars 2018 Övergripande information

Utifrån de väderprognoser som vi har i nuläget har vi tillsammans med våra entreprenörer gjort bedömningen att skolskjutsarna inte ställs in. Om någon chaufför gör bedömningen att en körning inte går att genomföra så kommer det vara den bedömningen som gäller. Beslutet kan dock komma att omprövas om det visar sig att prognoserna inte stämmer.

Vimmerby kommun har utökat växelns öppettider till klockan 18.00 ikväll, torsdagen den 1 mars, om någon har frågor angående skolskjutsarna. I morgon, fredag, öppnar vi växeln klockan 07.00.

Ovan information är publicerad torsdagen den 1 mars.

 

Tidigare information om skolskjutsarna, publicerad 28 februari:

Det nuvarande väderläget gör att många vägar är svårframkomliga, vilket bland annat påverkar skolskjutsarna i kommunen. Efter kontakt med kommunens två entreprenörer har kommunen valt att i nuläget inte ställa in skolskjutsarna i morgon, torsdag.

– Det kan förekomma förseningar och man bör ha förståelse för att det kan ta längre tid. Beslutet kan också komma att ändras beroende på vädersituationen det närmaste dygnet, säger Joakim Svensson.

Vimmerby kommun uppmanar alla att följa lokal media, Sveriges Radio och KLTs webb för aktuell information om läget.  Uppdaterad lägesinformation kommer att publiceras på kommunens webb och på deras officiella facebooksida.

Vimmerby kommuns växel kommer att öppna klockan 07.00 i morgon då föräldrar och vårdnadshavare kan höra av sig med frågor rörande skolskjutsarna.

Kommunens växel: 0492-76 90 00

Sidan uppdaterad den 28 februari 2018

Kontakt


  • Växel: 0492-76 90 00
    Fax: 0492-76 90 98
    Stångågatan 28
    598 81 VIMMERBY

Relaterad information

Kommunens växel öppnar 07.00 i morgon för de som har frågor rörande skolskjutsarna