Du är här: Hem / Räddning & säkerhet / Nyheter från Räddningstjänsten

Telestörningar

 • brand i gräs

  Eldningsförbud i Vimmerby kommun

  Publicerad den 19 maj 2017

  Det varma och torra vädret har gjort att brandrisken i skog och mark är mycket stor. Därför införs eldningsförbud i hela kommunen från och med lördagen den 20 maj. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

 • Inget

  Krisberedskapsveckan 8-14 maj

  Publicerad den 8 maj 2017

  Den 8-14 maj är det dags för Krisberedskapsveckan 2017. Det är en nationell kampanjvecka med fokus på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar. Budskapet under årets kampanjvecka är "Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?"

 • Banner med texten skydda dig mot brand

  SMS påminner om test av brandvarnare

  Publicerad den 25 november 2016

  Nätverket Aktiv mot brand erbjuder en kostnadsfri SMS-tjänst som hjälper dig att komma ihåg att testa dina brandvarnare. Målet är att andelen fungerande brandvarnare i Sverige ska öka.

 • Brand i grässlänt

  Förebygg bränder utomhus

  Publicerad den 9 maj 2016

  Räddningstjänsten avråder från att elda med öppen låga utomhus. Tänk på att engångsgrillar lätt kan orsaka bränder - de är lömska och kan bli mycket varma. Ställer du en engångsgrill i gräset kan det lätt ta eld i gräset.

 • Två personer tar varandra i hand

  Räddningstjänsterna i Vimmerby och Hultsfred samverkar

  Publicerad den 1 februari 2016

  Från och med den 7 januari har räddningstjänsterna i Vimmerby och Hultsfred en ny operativ ledningsorganisation. Det innebär att räddningstjänsterna Vimmerby och Hultsfred har två gemensamma ledningsfunktioner: Yttre befäl och Räddningstjänst i beredskap.

Nyare12
(9 Nyheter)
Sidan uppdaterad den 5 januari 2017