Du är här: Hem / Samlad nyhetslista

Samlad nyhetslista

 • Ta cykeln till Diggiloo och få ett fint sadelskydd!

  Trafik & infrastrukturPublicerad den 21 juli 2017

  På söndag den 23 juli är det dags för Diggiloo. De första 500 personerna som anländer med cykel kommer att få ett fint sadelskydd.

 • Vänortsutbyte med Joniskis i Litauen

  Politik & förvaltningPublicerad den 11 juli 2017

  Under helgen 7-9 juli deltog representanter från Vimmerby kommun i en kulturfestival i vänorten Joniskis, Litauen.
  – Festivalen är en hyllning till Joniskis av dess invånare och det är imponerande att delta i dessa välarrangerade festligheter, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

 • Daglig verksamhet startar upp tidningen Swepet!

  Dekorationsbild Stöd & omsorgPublicerad den 11 juli 2017

  Vimmerby kommuns arbetstagare i daglig verksamhet har startat upp en egen tidning, Swepet. Det första numret gavs ut den 13 juni i samband med verksamhetens årliga sommarfest.

 • Innovation Tillväxt Kalmar län

  Publicerad den 10 juli 2017

  Har du idé om något nytt och unikt eller som väsentligt förbättrar det som redan finns? Då finns det hjälp att få för att utveckla idén till en kommersiell produkt eller tjänst.

 • Fler tomter planeras i Vimmerby tätort

  Kartbild Vimmerby kommun Övergripande informationPublicerad den 29 juni 2017

  Vimmerby lider av växtvärk och fler bostäder behövs. Därför har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat om detaljplanering av cirka 15 tomtområden i Vimmerby tätort.
  – De senaste åren har vi jobbat hårt för att få fram tomter till vård, skola och näringsliv. De tomtområden vi tagit fram de senaste åren är näst intill fulla och det är roligt att många vill flytta hit och bo i vår kommun, säger Helen Nilsson, kommunstyrelsens vice ordförande.

 • Så gick det i årets miljöranking

  Övergripande informationPublicerad den 29 juni 2017

  Aktuell Hållbarhet har presenterat sin miljöranking som mäter kommunernas ambition och aktivitet inom miljöområdet. Bland Sveriges 290 kommuner placerar sig Vimmerby kommun på plats 107.

 • Information angående förslaget att bygga förskola i Hagaområdet

  Kartbild över Hagaområdet Övergripande informationPublicerad den 28 juni 2017

  I maj inkom ett förslag om att bygga en ny förskola i Hagaområdet istället för i området Skyttehagen. Samhällsbyggnadsavdelningen har sammanställt de underlag som finns angående Hagaområdet och igår, tisdagen den 27 juni, ställde kommunstyrelsens arbetsutskott sig bakom bedömningen att inte exploatera i Hagaområdet eftersom marken bedöms vara en sumpmark.

Nyare1234567...
(422 Nyheter)
Sidan uppdaterad den 17 maj 2010