Du är här: Hem / Stöd & omsorg / Äldreomsorg / Trygghetslarm

Trygghetslarm - en extra säkerhet

Trygghetslarmet gör det möjligt att larma när du behöver hjälp i oförutsedda situationer. För att kunna använda larmet behöver du ha ett telefonabonnemang.

Larmet är enkelt att sköta. Det består av en "dosa" som kopplas till den vanliga telefonen. Till larmet hör också en larmknapp som du bär runt halsen eller runt handleden.

Trygghetslarmen har en talfunktion som gör att du kan prata med den som svarar på larmet. Du kan prata rätt ut i rummet och de hör vad du säger. Den som svarar på ditt larm kontaktar hemtjänstpersonalen som kommer hem till dig  om det behövs.  

Om den som svarar på larmen inte hör vad du säger eller om du av någon orsak inte kan prata så kommer hemtjänstpersonal hem till dig för att se hur du mår. Om du är allvarligt sjuk kan  larmpersonalen istället kontakta ambulans på en gång.

Trygghetslarmet ersätter inte akut behov av medicinsk hjälp, då ska du istället ringa SOS Alarm, telefonnummer 112.

Trygghetslarmet fungerar inte tillsammans med alla telefonabonnemang och larmet fungerar inte utanför din bostad. Mer information kan ges av våra biståndshandläggare. 

Ansöka om trygghetslarm.

Sidan uppdaterad den 13 december 2016

Kontakt


  • LSS- och biståndshandläggare
    Växel: 0492-76 90 00
    Stadshuset, Stångågatan 28
    598 81 Vimmerby

    Du är välkommen att kontakta oss för mer information och för att ansöka om olika former av stöd och service. Vi har telefontid vardagar mellan klockan 08.00-09.00. Akut hjälp, se flik i vänstermarginalen.