Du är här: Hem / Stöd & omsorg / Äldreomsorg / Bostäder för äldre

Bostäder för äldre

Vårt mål är att alltid kunna ge dig den hjälp du behöver från oss i den bostad du själv har valt. Vi kan hjälpa  till exempel hemtjänst av olika slag, dagverksamhet och rehabilitering.

De flesta moderna lägenheter lever upp till de krav på tillgänglighet inne i och omkring bostaden som man har behov av som äldre och funktionshindrad. Det finns också möjlighet att få bidrag till bostadsanpassning.

Bostäder som är särskilt lämpliga för äldre

Det finns också bostäder i det vanliga bostadsbeståndet som lämpar sig särskilt väl för äldre personer. Centrumhuset i Södra Vi, Frödala och Frödala gränd i Frödinge, Nygård i Locknevi, Pärlan i Rumskulla, Solgläntan och Stationsvägen i Tuna, Centrumgården i Storebro och Granen i Vimmerby är exempel på sådana boenden. 

För att få mer information eller för att ställa dig i bostadskö kontaktar du Vimarhem AB via kommunens telefonväxel 0492-76 90 00.

Vård- och omsorgsboende

Om du har ett mycket stort omvårdnadsbehov och det inte fungerar med hemtjänst kan du ansöka om att flytta till ett vård- och omsorgsboende. I ett sådant boende finns omsorgspersonal som ger service, omvårdnad och tillsyn dygnet runt. I kommunen finns också sjuksköterska i tjänst dygnet runt.

I Vimmerby heter kommunens vård- och omsorgsboenden  Borghaga, Vimarhaga, Vidala och  Kvillgården.

Sidan uppdaterad den 8 februari 2017

Kontakt


  • LSS- och biståndshandläggare
    Växel: 0492-76 90 00
    Stadshuset, Stångågatan 28
    598 81 Vimmerby

    Du är välkommen att kontakta oss för mer information och för att ansöka om olika former av stöd och service. Vi har telefontid vardagar mellan klockan 08.00-09.00. Akut hjälp, se flik i vänstermarginalen.