Du är här: Hem / Stöd & omsorg / Äldreomsorg / Bostäder för äldre / Vård- och omsorgsboenden

Vård- och omsorgsboenden

Kommunens vård- och omsorgsboenden heter Borghaga, Vimarhaga, Vidala och Kvillgården. På denna sida finns information om vad ett vård- och omsorgsboende är och hur du gör för att ansöka om vård- och omsorgsboende. I vänstermenyn hittar du länkar till respektive boende..

Vad är ett vård- och omsorgsboende?

Om du har ett stort omvårdnadsbehov och det inte fungerar med hemtjänst kan du ansöka om att flytta till ett vård- och omsorgsboende. I ett sådant boende finns omsorgspersonal som ger service, omvårdnad och tillsyn dygnet runt. I kommunen finns också sjuksköterska tillgänglig för vård- och omsorgsboendet dygnet runt. Var och en betalar hyra för sin bostad och inreder den med egna tillhörigheter. 

Ansöka om vård- och omsorgsboende

Du ansöker om vård- och omsorgsboende genom att ta kontakt med kommunens biståndshandläggare. Du når dem via kommunens växel, 0492-76 90 00 mellan 08:00-09:00 på vardagar. Ni går tillsammans igenom dina behov och önskemål. Därefter prövas ansökan utifrån socialtjänstlagens bestämmelser. Du får ett skriftligt beslut skickat hem till dig som går att överklaga om du inte är nöjd med beslutet. Mer information om överklagan finns i länken till höger på denna sida.

Sidan uppdaterad den 8 februari 2017

Kontakt

Vill du veta mer om vård- och omsorgsboende eller ansöka om detta?

Du är välkommen att kontakta kommunens biståndshandläggare på telefon 0492-76 90 00, telefontid vardagar 08.00-09.00.