Du är här: Hem / Stöd & omsorg / Barn och ungas psykiska hälsa / Mobbning och kränkande behandling

Mobbning och kränkande behandling

Det man brukar kalla för mobbning är en form av kränkande behandling. Kränkande behandling är handlingar som kränker en persons värdighet. Individens upplevelse är viktig för att definiera vad som är kränkande. Att den som kränker någon annan till exempel säger att den bara skojade ursäktar inte beteendet. Det är hur kränkningen uppfattas av den som utsätts som är avgörande.

1177.se - råd om vård, finns det samlad information om vad mobbning av barn innebär och hur man kan hantera det. 

Arbete mot mobbning och kränkningar inom skola och förskola

Enligt skollagen och diskrimineringslagen ska den som driver en skola, förskola eller fritids se till att verksamheten följer lagen och arbetar mot kränkningar på olika sätt. Vill du ha information om barn- och utbildningsförvaltningens arbete mot mobbing och kränkande behandling?

Varje förskola och skola har en plan mot diskriminering och kränkande behandling, eller likabehandlingsplan som det också kan heta. Gå till barn & utbildning här på hemsidan,välj någon av flikarna förskola, grundskola, grundsärskola eller Vimmerby gymnasium och sedan den förskola/skola som du är intresserad av. Där ska planen finnas och också kontaktinformation för enheten.
Sidan uppdaterad den 30 april 2015

Kontakt

Stöd på din skola

Under barn och utbildningsförvaltningens webbsida hittar du kontaktuppgifter till rektorn på ditt barns skola.

Adress:
Barn- och utbildningsförvaltningen
Stadshuset
598 81 Vimmerby