Du är här: Hem / Stöd & omsorg / Stöd och omsorgsnyheter / Cykelskola för vuxna

Cykelskola för vuxna med start 14 maj

Publicerad den 9 maj 2018 Stöd & omsorg

ESF-projektet Arbetsintegration kvinnor anordnar cykelskola för vuxna. Måndag 14 maj startar en första omgång.  

Först är det en instruktörsutbildning där några personer ska få utbildning till att bli cykelinstruktörer (måndag 14/5 och tisdag 15/5).

Under måndagen kommer också åtta testelever att få cykelskola under två timmar. Tid och plats: måndag 14/5 kl. 16.00 - 18.00, Mötesplats Bullerbyn.

ESF- projektets cykelskola sker i samarbete med Vimmerby kommun, Arbetsförmedlingen, Cykelfrämjandet och Mötesplats Bullerbyn.

Bakgrund 

ESF- projektet Arbetsintegration kvinnor har sett ett behov av framförallt nyanlända, både kvinnor och män att lära sig cykla. Detta är något som inte alla haft möjlighet till i sina ursprungsländer.

Att cykla är bra för hälsan, ökar friheten och är dessutom bra för miljön. En annan fördel är att det underlättar inträdet i arbetslivet, där det ofta krävs att man enkelt ska kunna förflytta sig inom tätorten. Genom att utbilda cykelinstruktörer ökar vi även möjligheten att sprida denna kunskap och fortsätta verksamheten för att fler ska kunna lära sig att cykla.

Projektets fokus är utrikesfödda kvinnor men eftersom vi ser ett allmänt behov hos målgruppen nyanlända och kanske även andra vuxna så är cykelskolan riktad till alla vuxna som behöver lära sig cykla.

Nu startar vi en första omgång med åtta deltagare men förhoppningen är att kunna fortsätta och starta upp nya omgångar framöver.  

Dela och tipsa

Använd sociala medier för att dela och tipsa om den här sidan. Läs mer om Vimmerby i sociala medier

Facebook Twitter Delicious
Sidan uppdaterad den 8 maj 2018

Kontakt


  • Projektledare ESF Arbetsintegration kvinnor
    Direkt: 0492-76 94 08