Du är här: Hem / Stöd & omsorg / Stöd och service vid funktionsnedsättning / Korttidstillsyn - LSS

Korttidstillsyn - LSS

Har du ett barn med funktionsnedsättning som behöver stöd och tillsyn innan och efter skoldagen eller vid lovdagar medan du är på ditt arbete/studerar?

Ungdomar som har en funktionsnedsättning och är mellan 13-21 år kan genom lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) få insatsen korttidstillsyn. För att få tillgång till insatsen måste den unge omfattas av lagens personkrets (målgrupp).

I Vimmerby finns det en verksamhet som både erbjuder korttidstillsyn och korttidsvistelse. Verksamheten har sina lokaler på Lundgatan 52.

Vi försöker anpassa verksamheten utifrån ungdomarnas intressen och behov.

Information och ansökan

Om du vill veta mer, eller vill ansöka om korttidstillsyn vänder du dig till Vimmerby kommuns LSS-handläggare via Vimmerby kommuns telefonväxel 0492-76 90 00. Handläggarna har telefontid vardagar mellan klockan 08.00-09.00.  

Om beslutet blir ett avslag, det vill säga om du inte får det du ansökt om, har du möjlighet att överklaga. Mer information om överklagan finns i länken till höger på denna sida.

Sidan granskad den 30 september 2016

Kontakt


  • LSS- och biståndshandläggare
    Växel: 0492-76 90 00
    Stadshuset, Stångågatan 28
    598 81 Vimmerby

    Du är välkommen att kontakta oss för mer information och för att ansöka om olika former av stöd och service. Vi har telefontid vardagar mellan klockan 08.00-09.00. Akut hjälp, se flik i vänstermarginalen.