Du är här: Hem / Stöd & omsorg / Stöd och service vid funktionsnedsättning / Korttidsvistelse

Korttidsvistelse

Korttidsvistelse innebär att du som har funktionsnedsättning, tillfälligt kan få vistas på en korttidsenhet, hos en familj eller delta i en lägerverksamhet. Du som har funktionsnedsättning kan genom korttidsvistelsen få miljöombyte och stimulans. Den ska även kunna ge anhöriga utrymme för avkoppling.

Korttidsvistelse kan erbjudas både som en regelbunden insats och som en lösning vid akuta situationer.

Insatsen är behovsprövad och du behöver ett biståndsbeslut för att få korttidsvistelse. 

Korttidsvistelse kan sökas enligt  lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) eller socialtjänstlagen (SoL). 

Information och ansökan

Om du vill veta mer, eller vill ansöka om korttidsvistelse, vänder du dig till Vimmerby kommuns LSS-/biståndshandläggare via Vimmerby kommuns telefonväxel 0492-76 90 00. Handläggarna har telefontid vardagar mellan klockan 08.00-09.00.  

Om beslutet blir ett avslag, det vill säga om du inte får det du ansökt om, har du möjlighet att överklaga. Mer information om överklagan finns i länken till höger på denna sida.

Sidan granskad den 30 september 2016

Kontakt


  • LSS- och biståndshandläggare
    Växel: 0492-76 90 00
    Stadshuset, Stångågatan 28
    598 81 Vimmerby

    Du är välkommen att kontakta oss för mer information och för att ansöka om olika former av stöd och service. Vi har telefontid vardagar mellan klockan 08.00-09.00. Akut hjälp, se flik i vänstermarginalen.