Du är här: Hem / Trafik & infrastruktur / Tillfälliga arrangemang

Tillfälliga arrangemang

Ska du ordna ett tillfälligt arrangemang, till exempel en konsert, cirkus, tävling eller marknad är det mycket att tänka på.

Du måste söka tillstånd hos polisen för arrangemang av typen:

 • Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, till exempel cirkus och marknader
 • Användning av offentlig plats, till exempel lotteristånd och trottoarserveringar
 • Ambulerande försäljning
 • Övriga tillstånd, till exempel fyrverkerier och liknande

Ansökan om tillstånd för ett tillfälligt arrangemang ska lämnas i god tid till polisen så att de sen kan skicka den vidare till samhällsbyggnadsavdelningen och miljö- och byggnadsförvaltningen för yttrande. Om tillståndet gäller eldning, till exempel Valborgsmässoeld, ska även Räddningstjänsten yttra sig.

Hjälpmedel för dig som ska anordna ett evenemang

Ska du anordna ett evenemang? I Underlag för handläggning av evenemang kan du bland annat läsa om vad som gäller kring bygglov, ljudnivåer och livsmedelshantering. Underlaget är en lathund för dig som är arrangör där du kan läsa om vad du ska förhålla dig till för att visa tillräcklig hänsyn till grannar, gäster och miljön. För oss är det även viktigt att säkra att alla som ska anordna ett evenemang bedöms lika.

Är du osäker på vad som gäller för just din verksamhet? Då är du välkommen att kontakta miljö- och byggnadsförvaltningen för att diskutera dina förutsättningar. Vi välkomnar alla arrangörer att ha en tidig dialog med oss för att kunna planera ett bra evenemang, både för era kunder och för omgivningen.

Sidan granskad den 2 januari 2017

Kontakt

 • Polismyndigheten i Vimmerby
  Direkt: 114 14

 • Miljö- och hälsoskyddsinspektör
  Direkt: 0495-24 14 40

 • Miljö- och hälsoskyddsinspektör
  Direkt: 0495-24 14 04