Du är här: Hem / Trafik & infrastruktur / Tillfälliga arrangemang

Tillfälliga arrangemang

Ska du ordna ett tillfälligt arrangemang, till exempel en konsert, cirkus, tävling eller marknad på offentlig plats? Då har du hamnat rätt! Den här sidan ger dig information om vad du kan behöva tänka på.

Till att börja med kontaktar du administratör/ekonom på Gatukontoret för att se om den offentliga platsen är ledig den dagen du har tänkt att ordna ditt arrangemang. Om platsen är ledig preliminärbokar vi den. Det går bra att både mejla och ringa till oss.

Om platsen är ledig ska du i nästa steg ta kontakt med polisen om du inte redan har gjort det. Du behöver tillstånd från dem om du arrangerar en aktivitet på en offentlig plats. Hur du går tillväga hittar du via länken till höger: Tillstånd polisen. För mer information om vad en ansökan ska innehålla, se länken till höger: Tillståndsansökningar i region Syd.

När polisen har fått in din ansökan skickar de den vidare till samhällsbyggnadsavdelningen, miljö- och byggnadsförvaltningen samt i vissa fall till räddningstjänsten för yttranden. Vi skickar sedan tillbaka yttranden till polisen, som ger dig tillstånd eller avslår din ansökan. Du som arrangör betalar själv för polistillståndet.

Tänk på att du även behöver ett tillstånd för att få servera alkoholhaltiga drycker. Via länken till höger kan du läsa mer om serveringstillstånd.

När polisen har godkänt din ansökan skickar de en bekräftelse till oss på kommunen och då blir din bokning fastställd. Om tillstånd inte utfärdas avbokar kommunen din bokning.         

Trafik         

Om du i samband med ett arrangemang önskar ha parkeringsförbud på en sträcka eller stänga av en gata för genomfart behöver du skicka in en ansökan. Se blanketten till höger: "Ansökan om tillfälliga lokala trafikföreskrifter på kommunala gator inom Vimmerby kommun".

Hjälpmedel för dig som ska anordna ett evenemang

Ska du anordna ett evenemang? I Underlag för handläggning av evenemang kan du bland annat läsa om vad som gäller kring bygglov, ljudnivåer och livsmedelshantering. Underlaget är en lathund för dig som är arrangör. Där kan du läsa om vad du ska förhålla dig till för att visa tillräcklig hänsyn till grannar, gäster och miljön. För oss är det även viktigt att säkra att alla som ska anordna ett evenemang bedöms lika.

Är du osäker på vad som gäller för just din verksamhet? Då är du välkommen att kontakta miljö- och byggnadsförvaltningen för att diskutera dina förutsättningar. Vi välkomnar alla arrangörer att ha en tidig dialog med oss för att kunna planera ett bra evenemang, både för era kunder och för omgivningen.

Sidan uppdaterad den 15 september 2017